Payroll Bedrijven

Al 1700+ bezoekers hebben via Payrollkaart payroll bedrijven vergeleken

Payroll bedrijven

Door het formulier in te vullen matchen wij jou direct aan een betaalbaar lokaal payroll bedrijf. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk de vragen die je hebt over payroll bedrijven.

Ontvang 5 offertes van payroll bedrijven die bij je passen
Aanvraag starten

laatste aanvraag 14 minuten geleden

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 10 reviews)
HRPR Personeel Payrolling
NXT Payroll
P-perfect Payroll bedrijf
PACOM Payroll
Paydy Payrollbedrijf
Payrollpros Payroll Professionals
YourPaypoint Payroll Expert

Eindelijk een goede site gevonden

14 oktober 2019

Na lang zoeken arriveerde ik bij Payrollkaart Een offerte aanvragen kan geen kwaad dacht ik. Ik ben tevreden over de ontvangen offerte!

- Margaretha van der Laan

Eindelijk een goede site gevonden

6 oktober 2019

Na een zoektocht arriveerde ik bij Payrollkaart Een offerte aanvragen is altijd vrijblijvend dacht ik. Ik ben tevreden over de ontvangen offerte!

- Anna Post

Super service

26 september 2019

Gisteren offertes aangevraagd en ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. Heel erg fijn!

- Hendrik de Vos

Snelle match via payrollkaart.nl

26 september 2019

Ik ben erg onder de indruk van het tempo waarmee ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Ik kwam via googleop payrollkaart.nl terecht, en de website zag er allemaal degelijk uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog dag of ik had al een bedrijf gevonden waarmee ik aan de slag wilde gaan.

- Nathalie Koning

Heel positief

15 september 2019

Erg tevreden over het bedrijf dat ik heb gevonden via de offerte van Payrollkaart. Hele prettige samenwerking gehad.

- Joris Wolters

Ideale website

5 september 2019

Mijn verwachting was hoge kosten te maken, maar dit bleek gelukkig niet het geval te zijn!

- Manon van Doorn

Geen linkedin nodig

31 augustus 2019

Voor ons bedrijf zijn we redelijk actief op onder andere linkedin. Allereerst ons eigen netwerk gevraagd voor tips, maar daar kwamen eigenlijk geen hulpmiddelen uit waar wij een goed gevoel bij hadden. Op advies van een zakenrelatie kwamen we uit bij payrollkaart.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Marijke Driessen

Goed contact

24 augustus 2019

Na de offerte had ik nog enkele vragen. Deze werden zeer adequaat beantwoord. Super tevreden over de communicatie met dit bedrijf! Ook de juiste persoon ontdekt.

- Nienke Vermeulen

Werkt goed dit

20 augustus 2019

Een erg lekker werkend systeem dit. Ik keek eerst vaker via google maps, maar daar kun je ook niet van op aan en kost het super veel tijd om ze allemaal af te mailen. Payrollkaart heeft er wel voor gezorgd dat die hele zoektocht overbodig is.

- Roel Groen

Goed contact

14 augustus 2019

Na de offerte had ik nog enkele vragen. Deze werden zeer adequaat beantwoord. Super tevreden over de communicatie met dit bedrijf! Ook de juiste persoon ontdekt.

- Kim van de Ven

Vlugge offerte

3 augustus 2019

Vlak na het aanvragen van de offerte had ik deze ontvangen. Bedankt voor de snelle service.

- Ramona Willems

Voortreffelijke match

1 augustus 2019

Via Payrollkaart de keuze kunnen maken uit meerdere offertes. Vanuit hier het ideale bedrijf kunnen vinden voor onze klus. Vriendelijk bedankt!

- Adrianus van Wijk

Google is je grootste vriend

24 juli 2019

Lang leve google, want daardoor kwam ik uit op Payrollkaart. Mijn eerste gedachte was positief dus direct het formulier ingevuld en tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Astrid de Haan

Snelle offerte

11 juli 2019

Vrij snel na de aanvraag van de offerte had ik deze ontvangen. Bedankt voor de snelle levering.

- Franciscus Schipper

Fijn dat Payrollkaart bestaat!

11 juli 2019

Ik heb erg lang gezocht naar een website zoals deze, totdat een kennis mij tipte op Payrollkaart. Ik werk namelijk in dezelfde sector, maar krijg soms aanvragen van ver weg. Omdat ik mijn klanten toch wil helpen stuur ik ze voortaan naar payrollkaart.nl!

- Remco van der Heijden

Dit werkt fijn

2 juli 2019

Een erg lekker werkend systeem dit. Ik keek eerst vaker via google maps, maar daar weet je ook nooit hoe goed ze zijn en kost het heel veel tijd om ze allemaal langs te gaan. Payrollkaart heeft er wel voor gezorgd dat die hele zoektocht overbodig is.

- Jacobus Vos

Fijne service

11 mei 2019

Voor ons bedrijf zoeken we naar een bedrijf dat professionals aanreikt. Een simpele zoekopdracht in google leverde deze pagina op. We zijn erg te spreken over het tempo waarmee we de offerte ontvingen en hebben een professional gevonden die past binnen ons bedrijf. Super bedankt Payrollkaart!

- Anita Driessen

Heel positief

7 mei 2019

Erg tevreden over het bedrijf dat ik heb gevonden via de offerte van Payrollkaart. Hele prettige samenwerking gehad.

- Tim Kok

niet verwacht zo betaalbaar

25 april 2019

Ik dacht werkelijk de hoofdprijs te moeten betalen maar gelukkig viel het reuze mee! Via Payrollkaart een offerte opgevraagd, 5 offertes ontvangen en gewoon lekker de goedkoopste gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Tamara Schouten

Geen linkedin nodig

21 april 2019

Voor ons bedrijf zijn we zeer actief op websites als linkedin. Allereerst ons eigen netwerk gevraagd voor hulp, maar daar kwamen eigenlijk geen bedrijven uit waarbij we een goed gevoel hadden. Op advies van een zakenrelatie kwamen we uit bij payrollkaart.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Arjan Koning

Dé tip

2 maart 2019

Via kennissen terecht gekomen bij deze site. concreet en helder. Ook tevreden over het gekozen bedrijf.

- Steven Visser

Forum bood hulp

15 februari 2019

Door een forum hier terechtgekomen. Positief over de offerte die ik heb ontvangen. Ook de specialist heeft goed werk geleverd

- Maarten Dekker

Gevonden via forum

29 januari 2019

Via een forum hier beland. Positief over de offerte die ik heb ontvangen. Ook de specialist heeft goed werk geleverd

- Hendrika van Loon

Lang leve google

19 januari 2019

Lang leve google, want daardoor kwam ik uit op Payrollkaart. Op het oog zag het er degelijk uit dus direct het offerteformulier ingevuld en zeer te spreken over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Edwin van der Laan

Erg tevreden

20 december 2018

Ik ben erg tevreden over het bedrijf dat ik vond via de offerte van Payrollkaart. Heel prettige samenwerking gehad.

- Johan Bosman

Verschillende payroll bedrijven

Er zijn heel wat verschillende bedrijven te vinden die je kunt contacteren voor het uitbesteden voor de juridische werkzaamheden binnen de onderneming. Eigenlijk zorgt een payroll bedrijf ervoor dat je op papier niet meer de verantwoordelijkheid draagt over jouw werknemers, hier komen we straks nog even op terug. Het zoeken van een goed payrollbedrijf is toch wel even een zoektocht. Gelukkig zijn wij er voor je om de beste tips mee te geven. In dit artikel laten we zien waar je op moet letten bij het zoeken naar een payroll bedrijf. tevens laten we enkele bekende aanbieders zien die altijd een goede keuze zijn om in te schakelen. We lichten in dit artikel 5 bekende Nederlandse payroll bedrijven uit.

Wat is een payroll bedrijf?

Laten we eerst maar eens bij het begin beginnen. Wat is een payroll organisatie nu eigenlijk en wat zijn de werkzaamheden die je kunt laten verrichten door payroll bedrijven. We hebben het al kort aangestipt, door een payroll constructie zal een gedeelte van jouw bedrijf eigenlijk op papier onder de verantwoordelijkheid vallen van de payroll bedrijven. Je kunt het zien alsof jouw werknemers op contract staan bij de payrollbedrijven, en niet bij jou. Dit houdt dan ook in dat de loonadministratie geheel zal liggen bij het payroll bedrijf. Aangezien zij degene zijn die het loon uit zullen keren aan de werknemers zal je als werkgever niet meer te maken hebben met deze risico’s die komen kijken bij het ondernemerschap en bij werknemers. Zo zul je niet meer hoeven op te draaien voor kosten die ontstaan door ziektes of die komen van bedrijfsongevallen en daarnaast liggen de kosten voor onder andere de administratie en pensioen bij de payrollbedrijven. Dit geeft jou als werkgever natuurlijk veel meer zekerheid dan normaal, het is nooit meer zo dat je voor onverwachte hoge kosten zal komen te staan.

Wanneer je niet zeker weet of jouw onderneming profijt zal ondervinden van een payroll organisatie is het altijd een optie om even informatie te vergaren. De payroll bedrijven zullen het echt niet erg vinden om jou van advies te voorzien over wat je het beste kunt doen. Vraag daarom via bovenstaand formulier 5 offertes op om payrollbedrijven te vergelijken en contact op te nemen met het bedrijf wat juist voelt.

Los van deze werkzaamheden zullen de payroll bedrijven over het algemeen ook een belangrijke positie innemen als het gaat om de reguliere administratie. De meeste bedrijven bieden namelijk de mogelijkheid om alle administratie voor het bedrijf uit te besteden. Het beste kan je even op de site kijken van de betreffende aanbieders. Soms is het namelijk zo dat je kunt kiezen uit een bepaald pakket, in andere gevallen is het weer zo dat er bijkomende werkzaamheden kunnen worden geboekt voor bij de uitbesteding. Per bedrijf zal dit een beetje verschillen, onderzoek doen is dus wel zo handig.

Please payroll

Please payroll staat bekend als een van de beste payroll bedrijven die men maar op de markt kan vinden. Bij vrijwel iedere reviewsite komt deze payroll aanbieder dan ook als beste naar voren, een gemiddelde beoordeling van 9,8 is dan ook niet verkeerd. Het voordeel van Please payroll is de toegankelijkheid en de transparantie. Door de duidelijke uitleg en door het prettige contact met de mensen van het kantoor voelt het gelijk erg vertrouwd. Dit is immers wel zo belangrijk, het is namelijk toch een belangrijke investering voor je onderneming. Een klein nadeel is dat de prijzen hier ietwat hoger liggen dan bij ander payroll bedrijven. Nu is dit nadeel maar zeer klein aangezien de kwaliteit van de service echt niet beter kan. Een ander nadeel is dat de tijden bij de klantenservice maar beperkt open zijn, hierdoor kan je niet op ieder moment van de dag terecht voor een bepaalde vraag. Please payroll is het beste als het aankomt op zekerheid en betrouwbaarheid. Dit maakt het de ideale keuze voor de ondernemingen en bedrijven die in een klap van al die administratieve ongein af willen zijn.

In het kort:

 • Erg goed beoordeeld door klanten (9,8)
 • Super fijne transparante service
 • Iets duurder

Payroll select

Een andere payroll organisatie is Payroll select. Zij gaan ook al voor een lange tijd mee als payroll bedrijf. Door deze ruime ervaring weet je dan ook zeker dat je te maken hebt met een professioneel team. Het team bestaat uit diverse takken die ieder een specifieke branche op zich zullen nemen. Door deze hoge mate van specialisatie weet je zeker dat alles naar behoren zal worden gedaan. Daarnaast is het zo dat de tarieven van dit bedrijf over het algemeen zeer meevallen, dit maakt het een ideale instap keuze voor de mensen die voor het eerst kiezen voor payroll. De flexibiliteit van dit bedrijf is iets minder, hierdoor zal je toch naar de duurdere kantoren moeten gaan. Het is uiteraard wel gewoon mogelijk om ook als kleine ondernemer terecht te kunnen bij Payroll select. Hier hebben ze een speciale dienst voor, deze is goedkoper dan de oorspronkelijke. Het is nu eenmaal niet nodig om de meest geavanceerde constructie op te zetten als ZZP’er. De klantenservice is erg vriendelijk en ze zijn snel te bereiken. Hierdoor zal je niet lang hoeven te wachten voordat je zal worden geholpen.

In het kort:

 • Ideale instap
 • Specialistisch bedrijf
 • Ook toegankelijk voor ZZP-ers

Tentoo

Van alle payrollbedrijven is Tentoo echt degene met de meeste ervaring en met de meeste aantal jaren op haar naam. Dit bedrijf bestaat al sinds 1992 en heeft in deze periode talloze bedrijven geholpen met de uitbesteden van de juridische taken. Bij Tentoo kan je dan ook terecht voor een gespecialiseerde vorm van ondersteuning, dankzij de diverse sectoren is het voor ieder bedrijf mogelijk om een payroll constructie op te laten zetten. De tarieven bij Tentoo vallen over het algemeen zeer mee, al zijn er wel ietwat goedkopere aanbieders te vinden. Een groot voordeel van Tentoo is dat je kunt kiezen uit diverse soorten pakketten. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal payroll pakket, maar het is ook mogelijk om alles uit te besteden. Denk hier aan de rest van de administratieve werkzaamheden die je kunt verwachten als ondernemer zijnde. Met een gemiddelde van een 8.1 is het een uitstekende keuze voor bedrijven die graag de beste service willen krijgen als het aankomt op de payroll. Mensen zijn dan ook zeer lovend en we hebben geen slechte recensies kunnen vinden van deze aanbieder, een zeer betrouwbare keuze.

In het kort:

 • Al meer dan 25 jaar een begrip in de payroll wereld
 • Flexibel in zijn pakketten
 • Gemiddelde kosten

Payper

Op nummer vier staat het payroll bedrijf Payper. Dit bedrijf is een van de nieuwere bedrijven in de payroll markt. Dit doet natuurlijk geen afbreuk aan de kwaliteit en aan de service die je hier zal ontvangen, Payper is namelijk uiterst professioneel. Er zitten veel voordelen aan het uitbesteden van de werkzaamheden aan dit bedrijf. Ten eerste is het bij Payper zo dat je tot ruim 5 jaar flexibele contractvormen kunt gebruiken bij de payroll constructie. Daarnaast is het bij Payper zo dat je niet voor je eigen risico hoeft op te draaien wanneer er een zieke is. De hoge mate van flexibiliteit is zeer prettig om te hebben. Klein nadeel is dat er nog niet zo heel veel klanten zitten bij Payper, hierdoor weet je niet precies wat de ervaringen zijn van voorgaande klanten. Vooralsnog een erg goede keuze als je op zoek bent naar de meest lage tarieven, het is alleen even afwachten of dit ook daadwerkelijk zo zal blijven.

In het kort:

 • Nieuw (innovatiever) payroll bedrijf
 • Nog niet veel historie
 • Lage tarieven

One payroll

Als laatste zou je er ook nog kunnen kiezen voor het payrollbedrijf One Payroll. Voor de mensen die maximale zekerheid en veiligheid willen is dit de beste keuze. De prijzen liggen dan ook wel een stukje hoger dan bij de bovenstaande payroll bedrijven, dit is nu eenmaal een gevolg van de goede service. De reden dat One Payroll echt een uitblinker is als het aankomt op veiligheid is dat de betalingen hier volgens een versleuteling zullen gebeuren. Dit maakt het onmogelijk voor malafide bedrijven om hier misbruik van te maken. Tevens vind je hier G-rekeningen en verklaringen van goed betalingsgedrag (WKA-verklaring) van de belastingdienst. Dankzij deze hogere mate van veiligheid zal je altijd zeker weten dat het loon op een betrouwbare manier zal worden uitgekeerd aan alle mensen in jouw bedrijf. je kunt het beste even op de site kijken voor de veiligheidseisen, er zijn namelijk een hoop certificaten die bij One Payroll zult aantreffen die jouw veiligheid waarborgen.

In het kort:

 • Maximale zekerheid
 • Zeer betrouwbaar
 • Hoge tarieven

Zoeken naar payroll bedrijven

Je weet nu wat je kunt verwachten van de payroll bedrijven. Als je ervoor kiest om niet te gaan voor een van de bedrijven die we hierboven beschrijven dan hebben we enkele tips voor je om een goede kandidaat te vinden. Bekijk eerst de bedrijven die je op het oog hebt. Doe onderzoek en bekijk of het een bedrijf is waar mensen goede ervaringen mee hebben. Door het internet is het natuurlijk mogelijk geworden om van elke onderneming reviews in te zien, zo ook voor de payroll bedrijven.

Vervolgens zal je een keuze moeten maken of je een lokaal payroll bedrijf wilt contacteren of dat je toch kiest voor de grotere online bedrijven. Voor de mensen die persoonlijk contact willen en die echt daadwerkelijk iemand zoeken die ze kunnen bezoeken voor advies is de lokale payroll de beste keuze. Vind je dit echter allemaal niet zo spannend en maakt het voor jou niet uit waar het payroll kantoor gevestigd is dan is het altijd een optie om te kiezen voor een van de bedrijven die we straks in dit artikel zullen benoemen.

Wanneer je een selectie hebt gemaakt van de mogelijke bedrijven voor de payroll werkzaamheden is het van belang om je keuze ietwat te specificeren. Bekijk of de payroll bedrijven veel ervaring hebben met het type bedrijf en met de soort rechtsvorm van jouw bedrijf. Je wilt immers wel graag hebben dat je een payroll bedrijf vindt die je persoonlijk kan helpen. Als laatste is het verstandig om even om de tafel te gaan zitten met het payrollbedrijf, vaak kan je gewoon een kennismakingsgesprek aangaan met deze personen. Door dit te doen zal je toch wat meer zekerheid krijgen over de betrouwbaarheid van de betreffende personen. Als je een bedrijf wilt zoeken zonder dat je al dit onderzoek hoeft te doen dan moet je snel verder lezen, we laten namelijk de top 5 bekendste en beste payroll bedrijven zien.

Voordelen van payroll

Dankzij de bovenstaande bedrijven heb je in ieder geval een selectie die je kan raadplegen als je op zoek bent naar een goed payroll bedrijf. Het uitbesteden van deze vorm van bedrijfsvoering brengt aanzienlijk veel voordelen met zich mee. Laten we deze eens even langs lopen. Op de eerste plaats zal je middels een payroll constructie erg veel tijd kunnen besparen. Deze tijd die je bespaart kan je gebruiken voor zaken die er tenminste wel toe doen. Aangezien de meeste payroll bedrijven ook de optie bieden om de rest van de administratie uit te besteden is dit echt een no brainer voor alle ondernemers. Ook al heb je niet een groot aantal werknemers in dienst, payroll is voor iedereen een goede toevoeging. De administratie is nooit leuk om te doen en neemt altijd weer veel tijd in beslag. Of dit nu voor één of voor meerdere personen is, dit maakt natuurlijk niet uit.

Het tweede voordeel van het inschakelen van een payroll bedrijf is dat je vele kosten kunt besparen. Hoe zit dit dan precies? Als ondernemer zijnde met een X aantal werknemers is het zo dat je in sommige gevallen voor vrij hoge kostenposten kan komen te staan. Als werknemer ben je verantwoordelijk voor de mensen in dienst, mocht er bijvoorbeeld iemand ziek worden dan moet dit wel worden uitbetaald. Dankzij de payroll constructie ben niet jij maar is de payroll organisatie officieel de werkgever van de werknemers. Hierdoor zullen zij dan ook op moeten draaien voor de kosten die er mogelijk zullen ontstaan. Deze vermindering van de risico’s is voor vele ondernemers dé grootste reden om te kiezen voor een payroll bedrijf.

Daarnaast zal je door middel van payroll nooit meer te maken krijgen met loon wat te laat wordt gestort bij de werknemers. Werkgevers hebben het al druk genoeg en kunnen soms in de problemen komen met betalingen. Dit levert een hoop frictie op binnen het team, de mensen staan nu eenmaal wel te wachten op hun loon. Dankzij een betrouwbaar payroll bedrijf weet je zeker dat alle mensen wel op tijd over hun loon zullen beschikken. Alles gaat vrijwel automatisch en hierdoor zullen er geen periodes ontstaan van loonachterstand. De werknemers zullen dit zeker niet verkeerd vinden!

Een ontzettend goede investering

Waarschijnlijk heb je na het lezen van dit artikel een veel beter en duidelijker beeld over de payrollbedrijven die je kunt benaderen voor het opzetten van een payroll constructie. Door de vele voordelen is het zeker iets wat je als ondernemer zou moeten overwegen. Zo is het onder andere mogelijk om erg veel tijd te besparen als het aankomt op de administratie. Het werk uit handen geven is als ondernemers zijnde wel zo prettig, waarschijnlijk heb je het al druk genoeg. Tevens loop je niet meer het risico dat je gewoonlijk liep als werkgever zijnde. Opdraaien voor hoge kostenposten is natuurlijk niets iets waar je op zit te wachten, de keuze voor een payroll bedrijf is dan ook al snel gemaakt. Het is nu eenmaal een zeer toegankelijke manier om risico’s te vermijden en om tijd te besparen. Dankzij onze site is het mogelijk om 3 offertes op te laten maken voor de beste payroll bedrijven die je maar kunt vinden. Op die manier kan jij ook al jouw werknemers op tijd uitbetalen zonder dat je al die bedrijfsrisico’s loopt waar je voor op zal moeten draaien.

Vraag de beste offertes aan voor jouw situatie

Via onze website stellen wij jou in staat om binnen no-time in contact te komen met een (lokaal) payroll bedrijf dat jou kan helpen aan het juiste inzicht wat betreft payrolling. Vraag via bovenstaand formulier vrijblijvend offertes aan die je op je gemakt kunt vergelijken. Je hebt dan te tijd om contact opnemen met de payroll bedrijven om volledige duidelijkheid voor jezelf te verschaffen.

Eerst meer weten over de gemiddelde kosten voor payrolling? Via de pagina ‘payroll kosten‘ hebben we de rode lijn voor jou uitgeschreven!

Veelgestelde vragen over payroll bedrijven

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin het payroll bedrijf jouw business eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat mee zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om een week voordat je aangiftes moet doen op zoek te gaan naar een payroll bedrijf. Het kan wel, maar plan dit even goed vooruit!

Overstappen van payroll bedrijf is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de opzegtermijn is van je huidige contract met je bestaande payroll bedrijf. Vraag vervolgens aan je vorige payroll bedrijf of hij het dossier van jouw onderneming kan overdragen aan jou of aan je nieuwe payroll bedrijf.

payrollkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle payroll bedrijven in Nederland. Wij zien welke payroll bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en vijf payroll bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van payroll bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!