Payroll Bedrijven

Al 1700+ bezoekers hebben via Payrollkaart payroll bedrijven vergeleken

✓ Lokale payroll bedrijven
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Ontvang 3 offertes van payroll bedrijven die bij je passen
Door het formulier in te vullen matchen wij jou direct aan een betaalbaar lokaal payroll bedrijf. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk de vragen die je hebt over payroll bedrijven.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

niet verwacht zo betaalbaar

20 juli 2024

Ik dacht werkelijk de volle mep te moeten betalen maar dat viel echt reuze mee! Via Payrollkaart een offerte opgevraagd, 3 offertes ontvangen en gewoon de meest voordelige gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Ivo de Ruiter

betaalbaar en professioneel

16 juli 2024

Ik dacht echt veel te moeten betalen maar dat viel echt reuze mee! Via Payrollkaart een aanvraag gedaan, 3 offertes ontvangen en gewoon lekker de meest voordelige gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Nienke de Vos

Lang leve google

6 juli 2024

Lang leve google, want daardoor kwam ik uit op Payrollkaart. Mijn eerste gedachte was positief dus direct het offerteformulier ingevuld en heel erg tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Marieke Vos

Perfecte website

27 juni 2024

Mijn verwachting was hoge kosten te maken, maar dit viel me heel erg mee!

- Charlotte Molenaar

Gevonden via forum

22 juni 2024

Via een forum hier terechtgekomen. Tevreden over de offerte die ik heb ontvangen. Einde zoektocht!

- Joost Mol

payrollkaart.nl heeft me snel verbonden

16 juni 2024

Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarin ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Via google kwam ikop payrollkaart.nl terecht, en het zag er allemaal heel netjes uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog dag of ik had al een bedrijf gevonden waarmee ik aan de slag wilde.

- Nicolaas de Jonge

Snelle offerte

3 juni 2024

Vlak na het aanvragen van de offerte had ik deze in de mail. Bedankt voor de snelle levering.

- Ramona van den Broek

Eindelijk een fijne site

26 mei 2024

Na een zoektocht kwam ik uit op deze website. Een aanvraag doen voor een offerte leek me geen probleem. Ik ben zeer positief over de ontvangen offerte!

- Simon de Vos

Gelijk gevonden wie ik nodig had via payrollkaart.nl

21 mei 2024

Ik ben erg onder de indruk van het tempo waarin ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Ik kwam via googleop payrollkaart.nl terecht, en de site zag er allemaal netjes uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Volgens mij duurde het nog 2 uur of ik had al een organisatie gevonden waarmee ik aan de slag wilde.

- Nancy Peters

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 205 reviews)
HRPR Personeel Payrolling
NXT Payroll
P-perfect Payroll bedrijf
PACOM Payroll
Paydy Payrollbedrijf
Payrollpros Payroll Professionals
YourPaypoint Payroll Expert

Verschillen tussen payroll bedrijven

Er zijn heel wat verschillende bedrijven te vinden die je kunt contacteren voor het uitbesteden voor de juridische werkzaamheden binnen de onderneming via payrolling. Eigenlijk zorgt een payrollbedrijf ervoor dat je op papier niet meer de verantwoordelijkheid draagt over jouw medewerker (s), hier komen we straks nog even op terug. Het zoeken van een goed payrollbedrijf is toch wel even een zoektocht. Gelukkig zijn wij er voor je om de beste tips mee te geven om je payrolling uit te besteden. In dit artikel laten we zien waar je op moet letten bij het zoeken naar een payroll bedrijf. tevens laten we enkele bekende aanbieders voor payrolling zien die altijd een goede keuze zijn om in te schakelen. We lichten in dit artikel 5 bekende payrollbedrijven in Nederland uit.

Hoe zit het dan eigenijk met de CAO?

Welke CAO is voor mij (mkb of groot bedrijf) en mijn personeel van toepassing bij payrolling? Wanneer u met uw werknemers op payroll overstapt, is zowel uw eigen als de CAO van het payrollbedrijf actief. De CAO van het payrollbedrijf valt over je eigen CAO en is het voor een payrollbedrijf sinds 2015 verplicht om de primaire arbeidsvoorwaarden voor je personeel over te nemen/toe te passen. De secundaire arbeidsvoorwaarden worden vanuit de CAO van het payrollbedrijf overgenomen. CAO’s bestuderen in Nederland is een uitgebreid iets en je wil niet dat je personeel de dupe wordt van verkeerde of te weinig voorwaarden in de CAO.

De waarde van een uitzendbureau en payrolling: ABU

De ABU is de Algemene Bond voor Uitzendondernemingen. Zij helpen uitzendondernemingen in Nederland en payrollbedrijven om werk via uitzendbureau’s en payrolling samen te brengen. Daar profiteren de medewerker (s) van, die een goede CAO krijgt.

VPO payroll brancheorganisatie (oftewel ABU)

De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) was tot 2016 dé payrollbrancheorganisatie in Nederland, met een eigen payroll-CAO, die de belangen van haar aangesloten payroll ondernemingen (en medewerker (s) behartigde. De VPO streefde naar het vergroten van de maatschappelijke erkenning van het product payroll. Een belangrijk iets hierbij was het VPO-lidmaatschap. Dit lidmaatschap gold namelijk als hèt kwaliteitskeurmerk binnen de payrollbranche in Nederland.

Sinds 1 januari 2016 gaat de VPO verder onder de naam ABU. De overgebleven payrollbedrijven van de VPO sloten zich bij de brancheorganisaties ABU aan. De VPO hield vanaf dat moment, als payrollbrancheorganisatie in Nederland op te bestaan.
Voor vragen hierover kun je altijd bij hen terecht.

 

Wat is een payrolling bedrijf?

Laten we eerst maar eens bij het begin beginnen. Wat is een payroll organisatie en wat is payrolling nu eigenlijk en wat zijn de werkzaamheden die je kunt laten verrichten door payrollbedrijven. We hebben het al kort aangestipt, door een payroll constructie zal een gedeelte van jouw bedrijf eigenlijk op papier onder de verantwoordelijkheid vallen van de payrollbedrijven. Je kunt het zien alsof jouw werknemers op contract staan bij de payrollbedrijven, en niet bij jou. Dit houdt dan ook in dat de loonadministratie (ergo de payrolling) geheel zal liggen bij het payroll bedrijf. Aangezien zij degene zijn die het loon uit zullen keren aan de werknemers zal je als werkgever niet meer te maken hebben met deze risico’s die komen kijken bij het ondernemerschap en bij werknemers. Zo zul je niet meer hoeven op te draaien voor kosten die ontstaan door ziektes of die komen van bedrijfsongevallen en daarnaast liggen de kosten voor onder andere de administratie en pensioen bij de payrollbedrijven. Dit geeft jou als werkgever natuurlijk veel meer zekerheid dan normaal, het is nooit meer zo dat je voor onverwachte hoge kosten zal komen te staan.Elke euro telt, dus dit kan een ontzettend slimme stap zijn!

Wanneer je niet zeker weet of jouw onderneming profijt gaat ondervinden van payrolling is het altijd een optie om even informatie te vergaren. De payrollbedrijven zullen het echt niet erg vinden om jou van advies te voorzien over wat je het beste kunt doen. Vraag daarom via bovenstaand formulier 3 offertes op om payrollbedrijven te vergelijken en contact op te nemen met het bedrijf wat juist voelt om de payrolling van jou over te nemen. Vraag ook altijd naar de voorwaarden wat betreft de CAO voor jouw medewerkers.

Los van deze werkzaamheden zal het payrollbedrijf over het algemeen ook een belangrijke positie innemen als het gaat om de reguliere administratie via payrolling. De meeste bedrijven bieden namelijk de mogelijkheid om alle administratie voor het bedrijf uit te besteden. Het beste kan je even op de site kijken van de betreffende aanbieders. Soms is het namelijk zo dat je kunt kiezen uit een bepaald pakket, in andere gevallen is het weer zo dat er bijkomende werkzaamheden kunnen worden geboekt voor bij de uitbesteding van payrolling. Per bedrijf zal dit een beetje verschillen, onderzoek doen is dus wel zo handig.

 

Gerenommeerde payrollbedrijven zijn (o.a.):

Please Payroll

Please payroll staat bekend als een van de beste payrollbedrijf die men maar op de markt kan vinden voor payrolling. Bij vrijwel iedere review site komt dit bedrijf voor payrolling dan ook als beste naar voren, een gemiddelde beoordeling van 9,8 is dan ook niet verkeerd. Het voordeel van Please payroll is de toegankelijkheid en de transparantie. Door de duidelijke uitleg en door het prettige contact met het personeel van het kantoor voelt het gelijk erg vertrouwd. Dit is wel zo belangrijk, het is namelijk toch een belangrijke investering voor je onderneming. Een nadeel kan zijn dat de prijzen hier iets hoger liggen dan bij een ander payrollbedrijf voor payrolling. Nu is dit nadeel maar zeer klein aangezien de kwaliteit van de service echt erg goed is. Een ander nadeel is dat de tijden bij de klantenservice maar beperkt open zijn, hierdoor kan je niet op ieder moment van de dag terecht voor een bepaalde vraag over payrolling. Please payroll is het beste als het aankomt op zekerheid en betrouwbaarheid. Dit maakt het de ideale keuze voor de ondernemingen en bedrijven die in een klap van al die administratieve ongein af willen zijn.

In het kort:

 • Erg goed beoordeeld door klanten (9,8)
 • Super fijne transparante service
 • Iets duurder qua euro

Payroll Select

Een andere payrollbedrijf is Payroll select. Zij gaan ook al voor een lange tijd mee als payrollbedrijf. Door deze ruime ervaring weet je dan ook zeker dat je te maken hebt met een professioneel team voor jou en je medewerker (s). Het team bestaat uit diverse takken die ieder een specifieke branche op zich zullen nemen. Door deze hoge mate van specialisatie weet je zeker dat alles naar behoren zal worden gedaan voor jouw medewerkers. Daarnaast is het zo dat de tarieven van dit bedrijf over het algemeen zeer meevallen, dit maakt het een ideale instap keuze voor de mensen die voor het eerst kiezen voor payroll. De flexibiliteit van dit bedrijf is iets minder, hierdoor zal je toch naar de duurdere kantoren moeten gaan voor payrolling. Het is uiteraard wel gewoon mogelijk om ook als kleine ondernemer terecht te kunnen bij Payroll select. Hier hebben ze een speciale dienst voor, deze is goedkoper dan de oorspronkelijke. Het is nu eenmaal niet nodig om de meest geavanceerde constructie op te zetten als ZZP’er. De klantenservice is erg vriendelijk en ze zijn snel te bereiken. Hierdoor zal je niet lang hoeven te wachten voordat je zal worden geholpen.

In het kort:

 • Ideale instap
 • Specialistisch bedrijf
 • Ook toegankelijk voor ZZP-ers

Tentoo

Van alle payrollbedrijven is Tentoo echt degene met de meeste ervaring en met de meeste aantal jaren op haar naam. Dit bedrijf bestaat al sinds 1992 en heeft in deze periode talloze bedrijven geholpen met de uitbesteden van de juridische taken. Bij Tentoo kan je dan ook terecht voor een gespecialiseerde vorm van ondersteuning, dankzij de diverse sectoren is het voor ieder bedrijf mogelijk om een payroll constructie op te laten zetten. De tarieven bij Tentoo vallen over het algemeen zeer mee, al zijn er wel ietwat goedkopere aanbieders te vinden. Een groot voordeel van Tentoo is dat je kunt kiezen uit diverse soorten pakketten. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal payroll pakket, maar het is ook mogelijk om alles uit te besteden. Denk hier aan de rest van de administratieve werkzaamheden die je kunt verwachten als ondernemer zijnde. Met een gemiddelde van een 8.1 is het een uitstekende keuze voor bedrijven die graag de beste service willen krijgen als het aankomt op de payroll. Zelfs medewerkers zijn dan ook zeer lovend en we hebben geen slechte recensies kunnen vinden van deze aanbieder, een zeer betrouwbare keuze.

In het kort:

 • Al meer dan 25 jaar een begrip in de payroll wereld
 • Flexibel in zijn pakketten
 • Gemiddelde kosten qua euro

Payper

Op nummer vier staat het payroll bedrijf Payper. Dit bedrijf is een van de nieuwere bedrijven in de payroll markt. Dit doet natuurlijk geen afbreuk aan de kwaliteit en aan de service die je hier zal ontvangen, Payper is namelijk uiterst professioneel. Er zitten veel voordelen aan het uitbesteden van de werkzaamheden aan dit bedrijf. Ten eerste is het bij Payper zo dat je tot ruim 5 jaar flexibele contractvormen kunt gebruiken bij de payroll constructie. Daarnaast is het bij Payper zo dat je niet voor je eigen risico hoeft op te draaien wanneer er een zieke is. De hoge mate van flexibiliteit is zeer prettig om te hebben. Klein nadeel is dat er nog niet zo heel veel klanten zitten bij Payper, hierdoor weet je niet precies wat de ervaringen zijn van medewerkers en wergevers. Vooralsnog een erg goede keuze als je op zoek bent naar de meest lage tarieven, het is alleen even afwachten of dit ook daadwerkelijk zo zal blijven.

In het kort:

 • Nieuw (innovatiever) payroll bedrijf
 • Nog niet veel historie
 • Lage tarieven

One payroll

Als laatste zou je er ook nog kunnen kiezen voor het payrollbedrijf One Payroll. Voor de mensen die maximale zekerheid en veiligheid willen is dit de beste keuze. De prijzen liggen dan ook wel een stukje hoger dan bij de bovenstaande payrollbedrijven, dit is nu eenmaal een gevolg van de goede service. De reden dat One Payroll echt een uitblinker is als het aankomt op veiligheid is dat de betalingen hier volgens een versleuteling zullen gebeuren. Dit maakt het onmogelijk voor malafide bedrijven om hier misbruik van te maken. Tevens vind je hier G-rekeningen en verklaringen van goed betalingsgedrag (WKA-verklaring) van de belastingdienst. Dankzij deze hogere mate van veiligheid zal je altijd zeker weten dat het loon op een betrouwbare manier zal worden uitgekeerd aan alle mensen in jouw bedrijf. je kunt het beste even op de site kijken voor de veiligheidseisen, er zijn namelijk een hoop certificaten die bij One Payroll zult aantreffen die jouw veiligheid waarborgen.

In het kort:

 • Maximale zekerheid
 • Zeer betrouwbaar
 • Hoge tarieven

Ontdekken wat payroll bedrijven voor jou kunnen betekenen? Klik hier!

Payroll vergelijken

Je weet nu wat je kunt verwachten van de payrollbedrijven. Als je ervoor kiest om niet te gaan voor een van de bedrijven die we hierboven beschrijven dan hebben we enkele tips voor je om een goede payroller te vinden. Bekijk eerst de bedrijven die je op het oog hebt. Doe onderzoek en bekijk of het een bedrijf is waar mensen hele goede ervaringen mee hebben. Door het internet is het natuurlijk mogelijk geworden om van elke onderneming reviews in te zien, zo ook voor de payrollbedrijven.

Vervolgens zal je een keuze moeten maken of je een lokaal payroll bedrijf wilt contacteren of dat je toch kiest voor de grotere online bedrijven. Voor de mensen die persoonlijk contact willen en die echt daadwerkelijk iemand zoeken die ze kunnen bezoeken voor advies is de lokale payroll de beste keuze. Vind je dit echter allemaal niet zo spannend en maakt het voor jou niet uit waar het payroll kantoor gevestigd is dan is het altijd een optie om te kiezen voor een van de bedrijven die we straks in dit artikel zullen benoemen.

Wanneer je een selectie hebt gemaakt van de mogelijke bedrijven voor de payroll werkzaamheden is het van belang om je keuze ietwat te specificeren. Bekijk of de payrollbedrijven veel ervaring hebben met het type bedrijf en met de soort rechtsvorm van jouw bedrijf. Je wilt immers wel graag hebben dat je een payrollbedrijf vindt die je persoonlijk kan helpen. Als laatste is het verstandig om even om de tafel te gaan zitten met het payrollbedrijf, vaak kan je gewoon een kennismakingsgesprek aangaan met deze personen. Door dit te doen zal je toch wat meer zekerheid krijgen over de betrouwbaarheid van de betreffende personen. Als je een bedrijf wilt zoeken zonder dat je al dit onderzoek hoeft te doen dan moet je snel verder lezen, we laten namelijk de top 5 bekendste en beste payroll bedrijven zien.

Voordelen van payroll

Dankzij de bovenstaande bedrijven heb je in ieder geval een selectie die je kan raadplegen als je op zoek bent naar een goed payrollbedrijf. Het uitbesteden van deze vorm van bedrijfsvoering brengt aanzienlijk veel voordelen met zich mee. Laten we deze eens even langs lopen. Op de eerste plaats zal je middels een payroll constructie erg veel tijd kunnen besparen. Deze tijd die je bespaart kan je gebruiken voor zaken die er tenminste wel toe doen. Aangezien de meeste payrollbedrijven ook de optie bieden om de rest van de administratie uit te besteden is dit echt een no brainer voor alle ondernemers. Ook al heb je niet een groot aantal werknemers in dienst, payroll is voor iedereen een goede toevoeging. De administratie is nooit leuk om te doen en neemt altijd weer veel tijd in beslag. Of dit nu voor één of voor meerdere personen is, dit maakt natuurlijk niet uit.

 

Payned

Het tweede voordeel van het inschakelen van een payrollbedrijf zoals bijvoorbeeld Payned (of Abu) is dat je vele kosten kunt besparen. Hoe zit dit dan precies? Als ondernemer zijnde met een X aantal werknemers is het zo dat je in sommige gevallen voor vrij hoge kostenposten kan komen te staan. Als werknemer ben je verantwoordelijk voor de mensen in dienst, mocht er bijvoorbeeld iemand ziek worden dan moet dit wel worden uitbetaald. Dankzij de payroll constructie ben niet jij maar is de payroll organisatie officieel de werkgever van de werknemers. Hierdoor zullen zij dan ook op moeten draaien voor de kosten die er mogelijk zullen ontstaan. Deze vermindering van de risico’s is voor vele ondernemers dé grootste reden om te kiezen voor een payrollbedrijf.

Daarnaast zal je door middel van payroll nooit meer te maken krijgen met loon wat te laat wordt gestort bij de werknemers. Werkgevers hebben het al druk genoeg en kunnen soms in de problemen komen met betalingen. Dit levert een hoop frictie op binnen het team, de mensen staan nu eenmaal wel te wachten op hun loon. Dankzij een betrouwbaar payrollbedrijf weet je zeker dat alle mensen wel op tijd over hun loon zullen beschikken. Alles gaat vrijwel automatisch en hierdoor zullen er geen periodes ontstaan van loonachterstand. De werknemers zullen dit zeker niet verkeerd vinden!

Een ontzettend goede investering

Waarschijnlijk heb je na het lezen van dit artikel een veel beter en duidelijker beeld over de payrollbedrijven die je kunt benaderen voor het opzetten van een payroll constructie. Door de vele voordelen is het zeker iets wat je als ondernemer zou moeten overwegen. Zo is het onder andere mogelijk om erg veel tijd te besparen als het aankomt op de administratie. Het werk uit handen geven is als ondernemers zijnde wel zo prettig, waarschijnlijk heb je het al druk genoeg. Tevens loop je niet meer het risico dat je gewoonlijk liep als werkgever zijnde. Opdraaien voor hoge kostenposten is natuurlijk niets iets waar je op zit te wachten, de keuze voor een payrollbedrijf is dan ook al snel gemaakt. Het is nu eenmaal een zeer toegankelijke manier om risico’s te vermijden en om tijd te besparen. Dankzij onze site is het mogelijk om gratis 3 offertes op te laten maken voor de beste payrollbedrijven die je maar kunt vinden. Op die manier kan jij ook al jouw werknemers op tijd uitbetalen zonder dat je al die bedrijfsrisico’s loopt waar je voor op zal moeten draaien. We hopen dat deze informatie veelal je vragen heeft kunnen beantwoorden!

Salarisadministratie laten bewerken? Schakel snel tussen de diverse payroll bedrijven!

Van mkb tot groot zakelijk, je kunt altijd snel vrijblijvend offertes opvragen bij ons.
Belangrijk voor jezelf en je medeweker (s) dat dit goed en vakkundig opgepakt wordt.

Vraag de beste offertes aan voor jouw situatie

Via onze website stellen wij jou in staat om binnen no-time in contact te komen met een (lokaal) payrollbedrijf dat jou kan helpen aan het juiste inzicht wat betreft payrolling. Vraag via bovenstaand formulier vrijblijvend offertes aan die je op je gemakt kunt vergelijken. Je hebt dan te tijd om contact opnemen met de payrollbedrijven om volledige duidelijkheid voor jezelf te verschaffen. Denk bijvoorbeeld ook aan payned of desk als payroll bedrijf. Payned en desk zijn goed gerenommeerde payroll organisaties in Nederland. Heb je aanvullende vragen? Lees snel verder!

Eerst meer weten over de gemiddelde kosten voor payrolling? Via de pagina ‘payroll kosten‘ hebben we gratis de rode lijn voor jou uitgeschreven om je vragen te beantwoorden!

Ontvang direct vrijblijvende offertes van payrollbedrijven

Veelgestelde vragen over payroll bedrijven

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin het payroll bedrijf jouw business eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat mee zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om een week voordat je aangiftes moet doen op zoek te gaan naar een payroll bedrijf. Het kan wel, maar plan dit even goed vooruit!

Overstappen van payroll bedrijf is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de opzegtermijn is van je huidige contract met je bestaande payroll bedrijf. Vraag vervolgens aan je vorige payroll bedrijf of hij het dossier van jouw onderneming kan overdragen aan jou of aan je nieuwe payroll bedrijf.

payrollkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle payroll bedrijven in Nederland. Wij zien welke payroll bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie payroll bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van payroll bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!