Wat is payroll

Waarom payroll voor jou een uitkomst kan bieden (net zoals voor onze 1700+ tevreden aanvragers)

Wat is payroll

Door het formulier in te vullen matchen wij jou direct aan een betaalbaar lokaal payroll bedrijf. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over wat is payroll.

Vraag 3 vrijblijvende offertes op van betaalbare payroll bedrijven

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

laatste aanvraag 14 minuten geleden

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 28 reviews)
HRPR Personeel Payrolling
NXT Payroll
P-perfect Payroll bedrijf
PACOM Payroll
Paydy Payrollbedrijf
Payrollpros Payroll Professionals
YourPaypoint Payroll Expert

Erg tevreden

12 maart 2020

Positief verrast door het bedrijf dat ik heb gevonden via de offerte van Payrollkaart. Hele fijne samenwerking gehad.

- Björn Peeters

Dit werkt fijn

6 maart 2020

Een erg fijn systeem dit. Ik keek eerst vaker via google maps, maar daar weet je ook nooit hoe goed ze zijn en kost het ZO veel tijd om ze allemaal af te bellen. Payrollkaart heeft hier de oplossing voor geboden.

- Koen van den Bosch

Fijn!

9 maart 2020

Afgelopen week offertes aangevraagd en ik moet verklappen dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. We staan in contact met een super fijn bedrijf!

- Robertus van Doorn

niet verwacht zo betaalbaar

27 februari 2020

Ik dacht echt de hoofdprijs te moeten betalen maar gelukkig viel het reuze mee! Via Payrollkaart een offerte opgevraagd, 3 offertes ontvangen en gewoon lekker de meest voordelige gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Marc de Groot

erg betaalbaar

1 maart 2020

Ik dacht werkelijk de hoofdprijs te moeten betalen maar gelukkig viel het reuze mee! Via Payrollkaart een aanvraag gedaan, 3 offertes ontvangen en gewoon lekker de voordeligste gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Niels Schouten

Erg tevreden

25 februari 2020

Zeer te spreken over het bedrijf dat ik vond via een offerte van Payrollkaart. Heel prettige samenwerking gehad.

- Dennis Dijkstra

Ideale website

22 februari 2020

Ik vermoedde aanzienlijke kosten te maken, maar dit bleek gelukkig niet het geval te zijn!

- Jan Willems

Gelijk gevonden wie ik nodig had via payrollkaart.nl

14 februari 2020

Ik ben erg onder de indruk van het tempo waarmee ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Via google kwam ikop payrollkaart.nl terecht, en de website zag er allemaal degelijk uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Volgens mij duurde het nog dag of ik had al een organisatie gevonden waarmee ik aan de slag ben gegaan.

- Nicole Koster

Via forum hier terechtgekomen

20 februari 2020

Door een forum hier terechtgekomen. Blij met de ontvangen offerte. Ook de specialist heeft goed werk geleverd

- Sabrina Jansen

Eindelijk een fijne site

7 februari 2020

Na een zoektocht kwam ik uit op Payrollkaart Een aanvraag doen voor een offerte leek me geen probleem. Ik ben erg te spreken over de ontvangen offerte!

- Marieke Smeets

aangename service

13 februari 2020

Voor ons bedrijf willen we zoeken naar een bedrijf dat professionals aanbiedt. Een simpele zoekopdracht in google leverde deze site op. We zijn zeer tevreden over het tempo waarmee we de offerte ontvingen en hebben een professional gevonden die past binnen ons bedrijf. Heel erg bedankt Payrollkaart!

- Robin Kuipers

erg betaalbaar

4 februari 2020

Ik dacht werkelijk veel te moeten betalen maar gelukkig viel het reuze mee! Via Payrollkaart een offerte opgevraagd, 3 offertes ontvangen en gewoon de meest voordelige gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Jessica Scholten

Perfecte website

30 januari 2020

Mijn verwachting was aanzienlijke kosten te maken, maar dit bleek gelukkig niet het geval te zijn!

- Kirsten Dijkstra

niet verwacht zo betaalbaar

25 januari 2020

Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarin ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Ik kwam via googleop payrollkaart.nl terecht, en de pagina zag er allemaal degelijk uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog 2 uur of ik had al een organisatie gevonden waarmee ik aan de slag ben gegaan.

- Natascha Jansen

snelle service

22 januari 2020

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een betrokken professional vond via payrollkaart.nl. Lekker in de buurt, prettig persoonlijk contact en niet onbelangrijk: een mooie prijs.

- Niels Post

vlot en makkelijk

17 januari 2020

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een fijne professional vond via payrollkaart.nl. Lekker dicht in de buurt, fijn persoonlijk contact en een mooie prijs.

- Johanna de Koning

Fijne service

14 januari 2020

Voor ons bedrijf willen we zoeken naar een bedrijf dat professionals aanreikt. Een simpele zoekopdracht in google leverde deze site op. We zijn erg te spreken over het tempo waarmee we de offerte ontvingen en hebben de juiste persoon gevonden die past binnen ons bedrijf. Heel erg bedankt Payrollkaart!

- Martinus Jonker

Via forum hier terechtgekomen

9 mei 2019

Door een forum hier beland. Positief over de ontvangen offerte. Ook de specialist heeft goed werk geleverd

- Judith van der Meulen

erg betaalbaar

7 mei 2019

Ik dacht echt de hoofdprijs te moeten betalen maar gelukkig viel het reuze mee! Via Payrollkaart een offerte opgevraagd, 3 offertes ontvangen en gewoon lekker de goedkoopste gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Ruben Driessen

Na lang zoeken de juiste gevonden

27 april 2019

Na een zoektocht arriveerde ik bij Payrollkaart Een aanvraag doen voor een offerte leek me geen probleem. Ik ben erg te spreken over de ontvangen offerte!

- Danny Driessen

betaalbaarder dan ik dacht

18 april 2019

Ik dacht werkelijk de hoofdprijs te moeten betalen maar dat viel echt reuze mee! Via Payrollkaart een offerte opgevraagd, 3 offertes ontvangen en gewoon lekker de goedkoopste gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Melanie Hendriks

Fijn dat Payrollkaart bestaat!

22 februari 2019

Ik heb erg lang gezocht naar een website zoals deze, totdat een kennis mij tipte op Payrollkaart. Ik werk namelijk in dezelfde sector, maar krijg soms verzoeken van ver weg. Omdat ik mijn klanten toch wil helpen stuur ik ze vanaf heden naar payrollkaart.nl!

- Maria Kok

Fijne service

28 februari 2019

Voor ons bedrijf zijn we op zoek naar een bedrijf dat professionals levert. Een simpele zoekopdracht in google leverde dit bedrijf op. We zijn zeer tevreden over het tempo waarmee we de offerte ontvingen en hebben een professional gevonden die past binnen ons bedrijf. Super bedankt Payrollkaart!

- Sabine Visser

Dé tip

26 januari 2019

Via bekenden beland bij deze website. Duidelijk en overzichtelijk. Ook tevreden over de gekozen medewerker.

- Nicolaas Post

Eindelijk een fijne site

25 december 2018

Na even gezocht te hebben eindigde ik op Payrollkaart Een aanvraag doen voor een offerte leek me geen probleem. Ik ben zeer positief over de ontvangen offerte!

- Jacoba van den Bosch

Positieve ervaring

13 december 2018

Erg tevreden over het bedrijf dat ik heb gevonden via een offerte van Payrollkaart. Heel prettige samenwerking gehad.

- Pieter Wolters

Wat is payroll

Binnen de bedrijfsvoering zijn er vele aspecten en onderdelen waar je rekening mee zal moeten houden. Vooral de ondernemingen en bedrijven die vele mensen in dienst hebben krijgen vaak te maken met vele juridische werkzaamheden die komen kijken bij het werkgeverschap. Een van de mogelijkheden is om alles zelf te doen, dit neemt echter wel ontzettend veel tijd in beslag. Een andere optie die je hebt is om te kiezen voor een payroll kantoor. Wij zullen je in dit artikel alles laten zien over het uitbesteden van deze juridische facetten binnen de bedrijfsvoering, dankzij onze offertes kun je binnen no time een kwalitatief en betaalbaar payroll kantoor vinden.

Dit is payroll!

Wat is een payroll constructie? Payroll is natuurlijk engels voor loonlijst. Het houdt dan ook in dat je de juridische aspecten rondom het werkgeverschap zal uitbesteden aan een kantoor wat hier veel meer verstand van heeft. Het payroll kantoor zal zich richten op al deze facetten binnen het bedrijf. Dit is dan eigenlijk een soort van uitbesteden waarbij de werknemers als het ware in dienst zijn bij het payroll kantoor. De feitelijke controle ligt natuurlijk altijd bij jou als werkgever. Je kunt het ook wel zo zien: op papier behoren de mensen tot het payrollbedrijf maar in de werkelijkheid blijft alles zoals het op dit moment ook gewoon is. Het uitbesteden van deze juridische werkzaamheden wordt vooral gedaan door ondernemers die het al druk genoeg hebben. Zij hebben niet de tijd om zich te verdiepen in alle juridische rompslomp die men kan verwachten bij het runnen van het bedrijf. Er zijn een hoop soorten payroll bedrijven te vinden in ons land, waaronder enkele zeer grote namen. Zij kunnen je allemaal helpen met een payroll constructie.

Als je geen payroll kantoor kunt vinden voor het uitbesteden van deze juridische werkzaamheden bij jou in de regio dan is het ook nog altijd mogelijk om online bedrijven te benaderen voor het uitbesteden. Op het internet zijn veel bedrijven die dit op afstand kunnen doen, dit brengt een hoop gemak met zich mee. Nadeel is wel weer dat je niet precies weet wie er met jouw bedrijf bezig is, al hoef je bij de grote payroll kantoren niet bang te zijn dat er iets fout zal gaan.

Voordat men zomaar een willekeurig payroll kantoor contacteert om te vragen hoeveel de tarieven zullen zijn voor het uitbesteden van de juridische eisen omtrent het werkgeverschap is het handig om even wat informatie te vergaren. Kijk naar jouw onderneming en bekijk de werknemers die er in dienst zijn. Heb je veel tijd over en vind je het niet erg om je in de juridische zaken te verdiepen? Of heb jij toch liever dat er een professional aan de slag gaat met deze taken? Dan doe je er goed aan om een kantoor te vinden waar mensen werken die een hoge mate van expertise hebben. Jezelf vragen stellen en de onderneming aanschouwen is erg belangrijk bij het zoeken naar een payroll kantoor.

De kosten van payroll

Het uitbesteden van de loonadministratie is gelukkig niet zo heel erg duur. Echter is het wel lastig om een concreet tarief te benoemen voor het uitbesteden van deze werkzaamheden. Een concrete prijs benoemen voor deze taken hangt nu eenmaal sterk af van de situatie. Zo is het grotendeels afhankelijk van het salaris van de mensen die je in dienst hebt. Een algemene richtlijn is dat je per werknemer te maken zal krijgen met tarieven van rond de 50% als omrekenfactor. Dit percentage wordt extra gehanteerd bovenop het reguliere loon, dit gezien het feit dat alle arbeidsrisico’s bij het payroll bedrijf komen te liggen. Je kunt het beste gebruik maken van onze mogelijkheid tot het op laten stellen van offertes. Door dit te doen krijg je immers een prijs die geheel is samengesteld op basis van jouw bedrijfssituatie.

Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald vast bedrag af te spreken voor het verrichten van de werkzaamheden, al kan dit niet bij alle payrollbedrijven. Meestal kun je wel op de site van de betreffende aanbieder vinden wat de tarieven zijn voor het uitbesteden van deze werkzaamheden.

Voordelen van een payroll bedrijf

Ondernemers met veel werknemers hebben erg veel voordeel aan het inschakelen van een payroll kantoor. De payroll voordelen zijn echt ontzettend prettig voor jou als ondernemer. De voornaamste reden waarom je als ondernemer hiervoor zou moeten kiezen is dat je de arbeidsrisico’s bij een andere partij neer kunt leggen. Wanneer je dit niet doet kan het zomaar eens een keer voorkomen dat je als ondernemer zijnde erg veel kosten zal moeten vergoeden. Van ziektekosten tot aan bepaalde arbeidsongevallen, het komt nog wel eens voor dat de werkgever een groot bedrag moet betalen. Dit hoeft dankzij het payroll kantoor niet meer, deze nemen immers de risico’s van je over. Hierdoor wordt jouw zekerheid als werkgever net dat beetje groter.

Waarom payroll vraag je je af, zijn dat alle voordelen? Nee, het is namelijk ook nog eens zo dat je middels een payroll contract uitbesteding erg veel tijd kan besparen. Door de payroll aanbieders is het mogelijk om al die tijd die je normaal gesproken besteed zou hebben aan de administratieve taken nu kunt steken in belangrijkere zaken. Dit maakt het voor de werkgever een stuk makkelijker om de tijd nuttig te besteden, het ondernemerschap is immers al druk genoeg. Met deze extra tijd kun je veel nuttiger werk doen. Er zijn kantoren die de optie bieden om gelijk alle administratie van je over te nemen, zo bijvoorbeeld ook de loonadministratie en de uren administratie. Hierdoor hoef je zelf helemaal niets meer te doen als werkgever zijnde, dit geeft een hoop rust. Door te kiezen voor een payroll constructie binnen het bedrijf zal je op jaarbasis tientallen uren besparen.

Daarnaast is het zo dat je dankzij het payroll bedrijf nooit meer te maken krijgt met bijvoorbeeld loon wat te laat wordt betaald. Voor de werknemers is dit altijd erg vervelend, maar soms komt het nu eenmaal voor dat je eens een keer iets vergeet. De payroll bedrijven zullen ervoor zorgen dat werken via payroll zeer automatisch zal verlopen en dat alle loonstrookjes op tijd weer de deur uit gaan.

Nadelen van payroll

Er zitten ook enkele kleine nadelen aan het inschakelen van een payroll kantoor en aan het opzetten van een payroll constructie. Wat zijn deze payroll nadelen? Het eerste nadeel is dat het vrij duur kan zijn als je een groter bedrijf hebt waar veel hoogopgeleide mensen werken. Aangezien de tarieven voornamelijk worden berekend aan de hand van de salarissen zal het voor deze bedrijven een tikkeltje duurder zijn. Echter is het vaker wel mogelijk dat wanneer je veel werknemers op de payroll lijst hebt staan kortingen af te spreken met het payroll bedrijf. Een ander nadeel is dat er een kleine ‘afstand’ ontstaat tussen de werkgever en de werknemer. De vraag is alleen of dit wel echt een nadeel is, vaak zullen de werknemers het geen probleem vinden. Het is wel handig om het even mee te delen in het team, zo komen mensen niet voor verrassingen te staan ten tijde van het storten van het loon.

Als het goed is weet je na het lezen van dit artikel precies het antwoord op de vragen: wat is payroll en hoe werkt payroll. Een payroll contract is voor de werknemer gewoon hetzelfde dan het contract wat ze nu al hebben, ze staan alleen ‘officieel’ in dienst van een payroll kantoor. Dankzij onze offerte mogelijkheid zal je gelijk kunnen zien wat nu precies de tarieven zijn die je kunt verwachten voor de payroll werkzaamheden. Werken via payroll is natuurlijk erg handig!

Kom in contact met een lokaal payroll bedrijf

Via onze website stellen wij jou in staat om binnen no-time in contact te komen met een lokaal payroll bedrijf dat jou kan helpen aan het juiste inzicht wat betreft payrolling. Vraag via bovenstaand formulier vrijblijvend offertes aan die je op je gemakt kunt vergelijken. Je hebt dan te tijd om contact opnemen met de payroll bedrijven om volledige duidelijkheid voor jezelf te verschaffen.

Eerst meer weten over de verschillende payroll bedrijven? Via de pagina ‘payroll bedrijven‘ hebben we de 6 grootste van Nederland voor je omschreven!

Veelgestelde vragen over payroll oplossingen

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin het payroll bedrijf jouw business eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat mee zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om een week voordat je aangiftes moet doen op zoek te gaan naar een payroll bedrijf. Het kan wel, maar plan dit even goed vooruit!

Overstappen van payroll bedrijf is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de opzegtermijn is van je huidige contract met je bestaande payroll bedrijf. Vraag vervolgens aan je vorige payroll bedrijf of hij het dossier van jouw onderneming kan overdragen aan jou of aan je nieuwe payroll bedrijf.

payrollkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle payroll bedrijven in Nederland. Wij zien welke payroll bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie payroll bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van payroll bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!