Wat is payroll

Waarom payroll voor jou een uitkomst kan bieden (net zoals voor onze 1700+ tevreden aanvragers)

✓ Lokale payroll bedrijven
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vraag 3 vrijblijvende offertes op van betaalbare payroll bedrijven
Door het formulier in te vullen matchen wij jou direct aan een betaalbaar lokaal payroll bedrijf. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over wat is payroll.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

De perfecte match

17 mei 2024

Via Payrollkaart de optie gehad uit meerdere offertes. Vanuit hier het juiste bedrijf kunnen vinden voor onze klus. Vriendelijk bedankt!

- Sander Boer

vlot en makkelijk

11 mei 2024

Het duurde niet lang voordat ik een betrokken professional vond via payrollkaart.nl. Lekker dichtbij, goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk: een eerlijke prijs.

- Adriana Molenaar

Heel positief

6 mei 2024

Ik ben erg tevreden over het bedrijf dat ik heb gevonden via de offerte van Payrollkaart. Hele prettige samenwerking gehad.

- Cornelis van Loon

Snelle match via payrollkaart.nl

30 april 2024

Ik ben erg onder de indruk van het tempo waarmee ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Door google kwam ikop payrollkaart.nl terecht, en het zag er allemaal gewoon prima uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog dag of ik had al een organisatie gevonden waarmee ik aan de slag ging.

- Vincent Sanders

Ideale match

19 april 2024

Via Payrollkaart de keuze gehad uit enkele offertes. Vanuit hier het ideale bedrijf benaderd voor onze klus. Vriendelijk bedankt!

- Marije Bos

Via forum hier terechtgekomen

16 april 2024

Via een forum hier terechtgekomen. Positief over de offerte die ik heb ontvangen. Goed werk afgeleverd door de professional

- Björn de Vries

Prettige service

3 april 2024

Voor ons bedrijf zoeken we naar een bedrijf dat professionals aanreikt. Een simpele zoekopdracht in google leverde deze pagina op. We zijn zeer tevreden over de snelheid waarmee we de offerte ontvingen en hebben een professional gevonden die past binnen ons bedrijf. Super bedankt Payrollkaart!

- Adriaan Jacobs

betaalbaar en professioneel

27 maart 2024

Ik dacht echt veel te moeten betalen maar dat viel echt reuze mee! Via Payrollkaart een aanvraag gedaan, 3 offertes ontvangen en gewoon lekker de meest voordelige gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Nicole Peeters

Lang leve google

20 maart 2024

Na even googelen kwam ik uit op Payrollkaart. Mijn eerste gedachte was positief dus direct het formulier ingevuld en tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Sebastiaan Hendriks

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 215 reviews)
HRPR Personeel Payrolling
NXT Payroll
P-perfect Payroll bedrijf
PACOM Payroll
Paydy Payrollbedrijf
Payrollpros Payroll Professionals
YourPaypoint Payroll Expert

Wat verschilt payroll van payrolling?

Wat is payroll? Wat payroll inhoudt is het regelen van salarisadministratie van een medewerker of medewerkers. Er is weinig verschil tussen payroll en payrolling. Binnen de bedrijfsvoering zijn er vele aspecten en onderdelen waar je rekening mee zal moeten houden. Vooral de ondernemingen en bedrijven die vele mensen in dienst hebben krijgen vaak te maken met vele juridische werkzaamheden die komen kijken bij het werkgeverschap en hebben voordelen van payrolling. Een van de mogelijkheden is om alle gegevens zelf te doen als organisatie, dit neemt echter wel ontzettend veel tijd in beslag. Een andere optie die je hebt is om te kiezen voor een payroll kantoor voor je organisatie. Wij zullen je in dit artikel alles laten zien over het uitbesteden van deze juridisch facetten binnen de bedrijfsvoering, dankzij onze offertes kun je  als opdrachtgever of ondernemer binnen no time een kwalitatief en juridisch betaalbaar payroll kantoor vinden voor je medewerker of medewerkers.

Wat is payrolling tussen werkgever of opdrachtgever?

Wat is een payroll constructie? Payroll is natuurlijk engels voor loonlijst. Het houdt dan ook in dat je de juridische aspecten rondom het werkgeverschap zal uitbesteden aan een kantoor wat hier veel meer verstand van heeft. Het payroll kantoor zal zich richten op al deze facetten binnen het bedrijf. Dit is dan eigenlijk een soort van uitbesteden waarbij de werknemers als het ware in dienst zijn bij het payroll kantoor. De feitelijke controle ligt natuurlijk altijd bij jou als werkgever. Je kunt het ook wel zo zien: op papier behoren de medewerker of medewerkers tot het payrollbedrijf maar in de werkelijkheid blijft alles zoals het op dit moment ook gewoon is voor jou als opdrachtgever. Het uitbesteden van deze juridische werkzaamheden wordt vooral gedaan door ondernemers of opdrachtgevers die het al druk genoeg hebben. Zij hebben niet de tijd om zich te verdiepen in alle juridische rompslomp die men kan verwachten bij het runnen van het bedrijf en een werknemer of werknemers. Er zijn een hoop soorten payroll bedrijven te vinden in ons land, waaronder enkele zeer grote namen. Zij kunnen je allemaal helpen met een payroll constructie.

Als je geen payroll kantoor kunt vinden voor het uitbesteden van deze juridische werkzaamheden bij jou in de regio dan is het ook nog altijd mogelijk om online bedrijven te benaderen voor het uitbesteden. Op het internet zijn veel bedrijven die dit op afstand kunnen doen, dit brengt een hoop gemak met zich mee. Wat payroll voor jou als opdrachtgever kan betekenen varieert enorm per organisatie. Nadeel is wel weer dat je als opdrachtgever niet precies weet wie er met jouw bedrijf bezig is, al hoef je bij de grote payroll kantoren niet bang te zijn dat er iets fout zal gaan.

Voordat men zomaar een willekeurig payroll kantoor contacteert om te vragen hoeveel de tarieven zullen zijn voor het uitbesteden van de juridische eisen omtrent het werkgeverschap is het handig om even wat informatie te vergaren. Kijk naar jouw onderneming en bekijk de werknemers die er in dienst zijn. Heb je veel tijd over en vind je het niet erg om je in de juridische zaken te verdiepen? Of heb jij toch liever dat er een professional aan de slag gaat met deze taken? Dan doe je er goed aan om een kantoor te vinden waar mensen werken die een hoge mate van expertise hebben. Je kunt vaak inloggen op een urenportaal waar je per medewerker uren kunt inzien. Jezelf vragen stellen en de onderneming aanschouwen is erg belangrijk bij het zoeken naar een payroll kantoor. Per medewerker stel je in het urenportaal je wensen in. Randstad en Persoonality zijn samen met desk voorbeelden van payrolling bedrijven.

Wat zijn de kosten tussen payroll of payrolling

Het uitbesteden van de loonadministratie is gelukkig niet zo heel erg duur. Echter is het wel lastig om een concreet tarief te benoemen voor het uitbesteden van deze werkzaamheden. Een concrete prijs benoemen voor deze taken hangt nu eenmaal sterk af van de situatie. Zo is het grotendeels afhankelijk van het salaris van de mensen die je in dienst hebt. Een algemene richtlijn is dat je per werknemer te maken zal krijgen met tarieven van rond de 50% als juridisch omrekenfactor. Dit percentage wordt extra gehanteerd bovenop het reguliere personeel loon, dit gezien het feit dat alle arbeidsrisico’s bij het payroll bedrijf komen te liggen. Je kunt het beste gebruik maken van onze mogelijkheid tot het op laten stellen van offertes. Door dit te doen krijg je immers een prijs die geheel is samengesteld op basis van jouw bedrijfssituatie en personeel.

Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald vast bedrag af te spreken voor het verrichten van de werkzaamheden, al kan dit niet bij alle payrollbedrijven. Meestal kun je wel op de site van de betreffende aanbieder zoals Desk of Randstad wel vinden wat de tarieven zijn voor het uitbesteden van deze werkzaamheden.

Inzicht in de kosten van payroll? Wij helpen je op weg!

Wat zijn voordelen van een payroll bedrijf

Ondernemers met veel werknemers hebben erg veel voordeel aan het inschakelen van een payrolling kantoor. De payrolling voordelen zijn echt ontzettend prettig voor jou als ondernemer. De voornaamste reden waarom je als ondernemer hiervoor zou moeten kiezen is dat je de arbeidsrisico’s bij een andere partij neer kunt leggen. Wanneer je dit niet doet kan het zomaar eens een keer voorkomen dat je als ondernemer zijnde erg veel kosten zal moeten vergoeden. Van ziektekosten tot aan bepaalde arbeidsongevallen, het komt nog wel eens voor dat de werkgever een groot bedrag moet betalen. Dit hoeft dankzij het payrolling kantoor niet meer, deze nemen immers de risico’s van je over. Hierdoor wordt jouw zekerheid als werkgever net dat beetje groter.

Waarom payrolling vraag je je af, zijn dat alle voordelen? Nee, het is namelijk ook nog eens zo dat je middels een payroll contract uitbesteding erg veel tijd kan besparen. Door de payrolling aanbieders is het mogelijk om al die tijd die je normaal gesproken besteed zou hebben aan de administratieve taken nu kunt steken in belangrijkere zaken. Dit maakt het voor de werkgever een stuk makkelijker om de tijd nuttig te besteden, het ondernemerschap is immers al druk genoeg. Met deze extra tijd kun je veel nuttiger werk doen. Er zijn kantoren die de optie bieden om gelijk alle administratie van je over te nemen, zo bijvoorbeeld ook de loonadministratie en de uren administratie. Hierdoor hoef je zelf helemaal niets meer te doen als werkgever zijnde, dit geeft een hoop rust. Door te kiezen voor een payroll constructie binnen het bedrijf zal je op jaarbasis tientallen uren besparen.

Daarnaast is het zo dat je dankzij het payroll bedrijf nooit meer te maken krijgt met bijvoorbeeld loon wat te laat wordt betaald. Voor de werknemers is dit altijd erg vervelend, maar soms komt het nu eenmaal voor dat je eens een keer iets vergeet. De payroll bedrijven zullen ervoor zorgen dat werken via payroll zeer automatisch zal verlopen en dat alle loonstrookjes op tijd weer de deur uit gaan.

Nadelen van payroll als werkgever

Er zitten ook enkele kleine nadelen aan het inschakelen van een payroll kantoor en aan het opzetten van een payroll constructie. Wat zijn deze payroll nadelen? Het eerste nadeel is dat het vrij duur kan zijn als je een groter bedrijf hebt waar veel hoogopgeleide mensen werken. Aangezien de tarieven voornamelijk worden berekend aan de hand van de salarissen zal het voor deze bedrijven een tikkeltje duurder zijn. Echter is het vaker wel mogelijk dat wanneer je veel werknemers op de payroll lijst hebt staan kortingen af te spreken met het payroll bedrijf. Een ander nadeel is dat er een kleine ‘afstand’ ontstaat tussen de werkgever en de werknemer. De vraag is alleen of dit wel echt een nadeel is, vaak zullen de werknemers het geen probleem vinden. Het is wel handig om het even mee te delen in het team, zo komen mensen niet voor verrassingen te staan ten tijde van het storten van het loon.

Als het goed is weet je na het lezen van dit artikel precies het antwoord op de vragen: wat is payroll en hoe werkt payroll. Een payroll contract is voor de werknemer gewoon hetzelfde dan het contract wat ze nu al hebben, ze staan alleen ‘officieel’ in dienst van een payroll kantoor. Dankzij onze offerte mogelijkheid zal je gelijk kunnen zien wat nu precies de tarieven zijn die je kunt verwachten voor de payroll werkzaamheden. Werken via payroll is natuurlijk erg handig!

Juridisch of gewoon payroll bedrijf nodig? De voordelen.

Via onze website stellen wij jou in staat om binnen no-time in contact te komen met een lokaal payroll bedrijf dat jou kan helpen aan het juiste inzicht wat betreft payrolling. Vraag via bovenstaand formulier vrijblijvend offertes aan die je op je gemakt kunt vergelijken. Je hebt dan te tijd om contact opnemen met de payroll bedrijven om volledige duidelijkheid voor jezelf te verschaffen.

Eerst meer weten over de verschillende payroll bedrijven? Via de pagina ‘payroll bedrijven‘ hebben we de 6 grootste van Nederland voor je omschreven!

Ontvang direct vrijblijvende offertes van payroll bedrijven

Veelgestelde vragen over payroll oplossingen

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin het payroll bedrijf jouw business eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat mee zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden daarom ook af om een week voordat je aangiftes moet doen op zoek te gaan naar een payroll bedrijf. Het kan wel, maar plan dit even goed vooruit!

Overstappen van payroll bedrijf is over het algemeen geen probleem. Ga wel even na wat de opzegtermijn is van je huidige contract met je bestaande payroll bedrijf. Vraag vervolgens aan je vorige payroll bedrijf of hij het dossier van jouw onderneming kan overdragen aan jou of aan je nieuwe payroll bedrijf.

payrollkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle payroll bedrijven in Nederland. Wij zien welke payroll bedrijven beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie payroll bedrijven waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van payroll bedrijven uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!