Hoe zit het met ziekteverzuim en payrolling?

Hoe zit het met ziekteverzuim en payrolling?
Auteur: admin - 19 januari 2022 Hoe zit het met ziekteverzuim en payrolling? van payrollkaart.nl


Introductie

In dit artikel gaan we dieper in op de relatie tussen ziekteverzuim en payrolling. We leggen uit wat payrolling is, hoe het werkt en welke invloed het kan hebben op het ziekteverzuim binnen een organisatie.

Wat is payrolling?

Payrolling is een vorm van personeelsbeheer waarbij een externe partij, het payrollbedrijf, het juridisch werkgeverschap overneemt van de opdrachtgever. Hierbij worden de administratieve en personeelsgerelateerde taken uitbesteed aan het payrollbedrijf.

Voordelen van payrolling

  • Flexibiliteit: Payrolling biedt flexibiliteit in het aannemen en beĆ«indigen van personeel. Dit kan een voordeel zijn bij fluctuaties in het werkaanbod.
  • Administratieve lastenverlichting: Doordat het payrollbedrijf de administratieve taken overneemt, zoals de salarisadministratie en het afdragen van loonheffingen, wordt de opdrachtgever ontlast van deze werkzaamheden.
  • Ontzorgen bij ziekteverzuim: Bij payrolling draagt het payrollbedrijf de verantwoordelijkheid voor de loondoorbetaling en de verzuimbegeleiding bij ziekteverzuim.

Invloed op ziekteverzuim

Dankzij de verzuimbegeleiding die het payrollbedrijf biedt, kan payrolling een positieve invloed hebben op het ziekteverzuim. Het payrollbedrijf heeft vaak specifieke kennis en ervaring op het gebied van verzuimbegeleiding en kan adequaat handelen bij ziekmeldingen.

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de invloed van payrolling op ziekteverzuim afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de preventiemaatregelen die getroffen worden binnen de organisatie en de cultuur rondom ziekteverzuim.

Conclusie

Payrolling biedt voordelen op het gebied van flexibiliteit, administratieve lastenverlichting en verzuimbegeleiding. Hoewel het kan bijdragen aan het verminderen van ziekteverzuim, is het belangrijk om te realiseren dat dit afhankelijk is van andere factoren. Het is daarom essentieel om aandacht te besteden aan preventie en het creƫren van een gezonde werkomgeving.