Wat zijn de voordelen van payrolling voor werknemers?

Wat zijn de voordelen van payrolling voor werknemers?
Auteur: admin - 10 mei 2022 Wat zijn de voordelen van payrolling voor werknemers? van payrollkaart.nl


Wat is payrolling?

Payrolling is een dienst waarbij een externe partij, de payrollonderneming, verantwoordelijk wordt voor het werkgeverschap en de bijbehorende verplichtingen van een bedrijf. Werknemers worden officieel in dienst genomen door de payrollonderneming, maar voeren hun werkzaamheden uit bij het bedrijf waar ze daadwerkelijk werken.

Voordelen van payrolling voor werknemers

  • 1. Zekerheid van betaling: Als werknemer op de payroll ben je verzekerd van tijdige en correcte betaling van je salaris. De payrollonderneming is verantwoordelijk voor het opstellen en uitbetalen van je salarisstrook.
  • 2. Bescherming tegen risico’s: Als je op de payroll staat, heb je recht op dezelfde bescherming en rechten als werknemers die rechtstreeks in dienst zijn bij de opdrachtgever. Dit omvat onder andere het recht op vakantiedagen, vakantiegeld en doorbetaling bij ziekte.
  • 3. Toegang tot collectieve regelingen: Payrolling biedt werknemers vaak de mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve regelingen, zoals een pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • 4. Professionele ondersteuning: Als werknemer op de payroll heb je toegang tot professionele ondersteuning, zowel op het gebied van HR als juridisch. De payrollonderneming kan je helpen bij vragen of problemen met betrekking tot je werk of arbeidsvoorwaarden.
  • 5. Flexibiliteit: Payrolling biedt vaak meer flexibiliteit in dienstverband. Je kunt bijvoorbeeld makkelijker van opdrachtgever wisselen als je op de payroll staat. Daarnaast kun je als werknemer eerder in aanmerking komen voor een vast contract.

Conclusie

Payrolling biedt verschillende voordelen voor werknemers, waaronder zekerheid van betaling, bescherming tegen risico’s, toegang tot collectieve regelingen, professionele ondersteuning en flexibiliteit. Als werknemer op de payroll kun je genieten van de voordelen van een vast dienstverband, terwijl je de flexibiliteit behoudt op de arbeidsmarkt.